/ by /   Uncategorized / 0 comments

SRNC Ierland: België is de overduidelijke winnaar en trekt als leider naar de World Finals

Het voorbije weekend is een delegatie van onze studentenruiters afgezakt naar Ierland om deel te nemen aan de Student Riders Nations Cup. Deze delegatie bestond uit onze voorzitter Jolien Staes, vice-voorzitter Dries Vercauteren en Director of Parties Mario Caluwé. Femke De Neef nam de taak als teamchef op zich en deed deze uitstekend! Een team met torenhoge ambities dus om ons land te plaatsen voor de Gold League op de World Finals in Zwitserland, maar ook om vol voor de survivorscup te gaan.
Dat tweede doel is alvast niet gelukt aangezien de Zweden met veel overtuiging voor de sfeer heeft gezorgd. De selectie voor de Gold League is echter wel behaald dankzij sterke resultaten van het hele team.
Zo werd tijdens de eerste ronde (groepsdressuur) een mooie proef gereden waardoor het hele team zich plaatste voor de tweede ronde dressuur. In deze tweede ronde werden enkele favorieten voor de eindwinst geloot waardoor de moed hen al in de schoenen zakte. Met een gelukje haalde Mario toch nog de derde ronde! Tijdens deze halve finale heeft zijn lach hem niet kunnen helpen om de finale te bereiken. Hij strandde op de 6e plaats.
Zaterdag werkten alle landen de eerste ronde van het springen af. Dries en Jolien strandden tegen een respectievelijk sterk Nederland en Zweden. Mario overleefde en mocht door naar de tweede ronde. In deze tweede ronde behaalde hij 4 strafpunten waardoor de halve finale hem ontglipte.
Al deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat het team in zowel dressuur als de gecombineerde ranking de gouden medaille behaald heeft. Mario wist bovendien de individuele gecombineerde ranking te winnen.
Hierbij is alweer een geweldig AIEC weekend ten einde en kunnen we ons team en transport voor de World Finals in Zwitserland beginnen regelen. België vertrekt hier als leider naartoe! Bij deze dus een dikke merci aan alle ruiters en amazones die hun beste beentje voorgezet hebben!
Wil jij ook eens ervaren hoe een internationale wedstrijd te werk gaat? Aarzel dan niet om je op te geven als supporter voor de World Finals in Zwitserland. Als je dit alles eens wil meemaken als sporter, schrijf je je best in voor onze eigen SRNC tijdens het paasweekend in Leuven.
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Studentendag Zele: Margo Olbrecht wint opnieuw criteriumproef & Stef Robberecht wint wildcard voor Mechelen!

Voor de tweede en laatste studentendag trokken onze leden/niet-leden van de Belgische studentenruiters richting Zele. Regen hield verschillende ruiters en amazones niet tegen! Eerst en vooral dus dank je wel aan iedereen die de regen getrotseerd heeft! We organiseerden een dressuurproef en springproeven op verschillende hoogte.

70-80 cm

In de eerste springproef van de dag wist er slechts één iemand foutloos te blijven. Rani Willems en Kreta Van De Bosbeek reden een mooi foutloos parcours en haalden zo de gouden medaille mee naar huis!

90-100 cm

In deze reeks ging de overwinning naar Sofie Roels en Ukkie. Ze bleven foutloos en finishten als snelste duo. Het zilver ging naar Marijke Bax en Joberlinde van de Kapel & Mario Caluwé en Patje eindigden op een mooie 3de plaats.

Rani Willems – Winnares 70-80 cm
Sofie Roels – Winnares 90-100 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

115 cm manche criterium

In de voorlaatste manche van het Antarès criterium konden 9 kandidaten zich plaatsen voor de spannende barrage. Uiteindelijk bleven maar liefst 7 deelnemers foutloos in deze aparte 2de fase. Margo Olbrecht en haar trouwe Britney zijn in topconditie en dat bewezen ze nog maar eens opnieuw. Dit duo finishte foutloos na de snelste barragerit tussen het hele deelnemersveld. Caro Van Der Smissen en Idaho grepen net naast de winst maar mochten tevreden huiswaarts keren met de zilveren medaille. Morgane Arickx en Son Altesse Royal vervolledigden het podium en halen zo net zoals Caro belangrijke punten binnen voor het BK dat stilletjes aan dichtbij komt…

4de plaats: Mario Caluwé
5de plaats: Elien Raemdonck
6de plaats: Dorien Berkers
7de plaats: Stef Robberecht

 

Margo Olbrecht
Caro Van Der Smissen
Morgane Arickx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120 cm

In de hoogste en laatste springproef streden onze leden naar een wildcard voor het BK van de Belgische studentenruiters tijdens Jumping Mechelen. Slechts 2 combinaties hielden na hun parcours het hout in de lepels. Stef Robberecht en Lourdes kwamen bijna als laatste aan de start en wisten uiteindelijk het begeerde ticket voor Mechelen binnen te halen. Margo Olbrecht en Britney sprongen opnieuw een mooi foutloos rondje wat goed was voor een 2de plaats.

Dressuur

In dressuur mocht Marijke Bax de gouden medaille mee naar huis nemen.

Wij willen graag LRV Zele bedanken voor de accommodatie! Bij deze nodigen wij jullie ook graag uit voor de laatste manche van het Antarès criterium in Sentower Park.

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Margo Olbrecht en Britney winnen 2 keer in slechts één week

Margo Olbrecht

Vrijdag 2 augustus waren de Belgische studentenruiters voor de eerste keer welkom bij Stal Rollebeek tijdens Jumping Boechout. Een 20-tal combinaties kwamen aan de start waaronder ook winnares van woensdag 31 juli in Beervelde Margo Olbrecht.

En jawel… Margo Olbrecht en Britney deden het opnieuw! Ze wonnen verdiend de proef en halen zo op korte tijd heel wat belangrijke punten binnen voor het Antarès criterium. Ze bleven foutloos in een snelle tijd van 49,42 seconden. Yoren Maes, die eveneens in de prijzen viel in Beervelde, behaalde ditmaal met een foutloze omloop de 2de plaats met Dolce Vita (52,98 sec.). Het brons was weggelegd voor Paulien Mertens en Kampus van ’t Heike. Dit duo bleef foutloos en finishte in 60,24 seconden. Bo Vanspringel (Norlando) en Ian Boons (Espoir) reden eveneens een foutloos parcours en eindigden respectievelijk op de 4de en 5de plaats. De enige combinatie die in de buurt kwam van Margo’s tijd en zelfs sneller bleek te zijn was Noor Paridaans. In een tijd van 49,16 seconden hadden zij kunnen winnen maar spijtig genoeg viel er 1 balk uit de lepels. Best verklede combinatie was Jade Vanzieleghem met Mister Big Star.

Wij willen Stal Rollebeek bedanken voor de ondersteuning tijdens onze wedstrijd en de mooie accommodatie! Proficiat aan alle prijswinnaars!

Dit was de 3de wedstrijd in slechts één week tijd voor onze leden. Nu verdienen ze even wat rust en zien we iedereen graag terug op onze studentendag in Zele op zaterdag 28 september. Hier zullen ruiters en amazones zich kunnen inschrijven voor en dressuurproef en parcours over verschillende hoogtes. Schrijf deze datum alvast in je agenda maar meer info volgt snel!

Jade Vanzieleghem – Best verklede
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Opnieuw amazones boven met het goud voor Margo Olbrecht en Britney!

Margo Olbrecht

Om de maand juli op een leuke manier af te sluiten, waren de Belgische studentenruiters voor het eerst welkom op het Flanders Horse Event te Beervelde. Een mooie accommodatie, leuke sfeer, wat alcohol, lekker eten,… Wat moet een studentenruiter meer hebben?

Maar liefst 39 deelnemers kwamen uiteindelijk aan de start. In totaal bleven er 13 combinaties dubbel foutloos. Daarvan eindigden 3 amazones in de top 3 en slechts deze 3 konden onder de 28 seconden blijven. Amazone Margo Olbrecht wist met haar trouwe viervoeter Britney ditmaal het goud te behalen. In een tijd van 27,50 sec. ging ze razendsnel door de finish. Ellen Vos en Deauville waren maar 6 hondersten van een seconde trager en moesten met de zilveren medaille tevreden zijn. Brons was voor Noor Paridaans en Chablis. Zij finishten hun tweede fase in 27,99 seconden. Na een eerste plaats vorige week tijdens Jumping Horseman en een 3de plaats in Beervelde is dit duo duidelijk in goede vorm! Yoren Maes eindigde net naast het podium met Dolce Vita (29,57 sec.). Mario Caluwé finishte met Valentina op de 5de plaats. Louise Vande Moortel (Hermese Paris), Jade Vanzieleghem (Mister Big Star), Ellen Vos (Deauville), Tine Van Oost (Napoleon van Orti) en Charlotte Van Ingelghem (Don’t Stop Z) wisten zich ook nog te klasseren.

Best verklede combinatie was Jeanne Leclercq met Et Me Voici de Hubertise. Zij gaat naar huis met een lekkere fles jenever!

Proficiat aan alle deelnemers. Alle foto’s vinden jullie op Facebook terug. Hierbij willen we ook Flanders Horse Event bedanken voor de mooie accommodatie!

Voor de leden die graag nog wat punten sprokkelen voor het BK tijdens Jumping Mechelen. Er staan nog 2 manches op het programma: zaterdag 28 september tijdens onze studentendag in Zele en begin november in Sentower Park.

Ellen Vos
Noor Paridaans
Jeanne Leclercq
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Amazone Noor Paridaans en ninja Frauke Vercalsteren winnen tijdens Jumping Horseman

Noor Paridaans

Vrijdag 26 juli waren de Belgische studentenruiters voor het eerst te gast bij Stal Mivaro. Hier organiseerde het Horseman-team hun jaarlijkse jumping. Een 15-tal duo’s namen deel en streden voor de gouden medaille. Elk team moest zich verkleden Ditmaal werd de studentenproef een speciale ride and runproef. Eerst vertrok de ruiter/amazone uit de startblokken voor een parcours rechtstreeks op tijd met optionele joker. Eens die de ninja een high five had gegeven na zijn parcours, mocht de ninja aan zijn persoonlijk parcours beginnen. Van onder-over-onder balken springen/kruipen en zakken lopen tot slalommen met krukken en het hoofd in water te onderdompelen om daarna een snoepje uit een kom vol bloem te halen. Beeldmateriaal aanwezig op Facebook!

Het vrouwelijk geslacht zorgde ditmaal voor de snelste rit. Noor Paridaans reed een snel parcours met Chablis en daarna wist ook Frauke Vercalsteren in hoge versnelling haar parcours te vervolledigen. Hierdoor won Noor Paridaans de hoofdprijs van Antarès. Proficiat! Femke De Neef (Newstar d’Intro Z) en ninja Joeri Delgouffe hebben samen de 2de snelste tijd neergezet en eindigden op een mooie 2de plaats. Jade Vanzieleghem (Mister Big Star) en ninja Greet mochten het podium vervolledigen. Bo Vanspringel en Frederik De Wachter finishten net naast het podium en moesten tevreden zijn met een 4de plaats. De prijs voor best-verklede ging naar Jade Vanzieleghem en Greet!

De sfeer tijdens deze studentenproef was optimaal! Alle foto’s van deze proef vind je terug in een album op Facebook. Taggen maar! Wij willen de organisatie van Jumping Horseman bedanken voor de mooie accommodatie en leuke eerste samenwerking. Wij kijken nu volop uit naar onze 2 volgende manches in Beervelde woensdag en Rollebeek vrijdag. Inschrijven voor de studentenproef in Rollebeek is nog mogelijk t.e.m. woensdag 31 juli!

Femke De Neef
Jade Vanzieleghem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bo Vanspringel
Jumping Horseman
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Yoren Maes voorlopig aan de leiding van het Antarès criterium voor Ian Boons en Noor Paridaans

Yoren Maes

Nu we al 6 manches van het Antarès criterium georganiseerd hebben, wordt het tijd om een voorlopige tussenstand van het Antarès criterium bekend te maken.

Aan de leiding van het klassement zien we Yoren Maes met 65 punten. Hij nam reeds deel aan 5 van de 6 manches. Ook Ian Boons heeft al meegedaan aan 5 manches en staat met 48 punten op de 2de plaats. Noor Paridaans staat voorlopig op de 3de plaats. Zij wist al 32 punten te behalen maar met slechts 2 deelnames. Eén van onze regels uit het reglement is dat onze leden aan minstens 3 manches moeten deelnemen. Zo zijn er heel wat ruiters/amazones in het klassement die voorlopig niet geselecteerd zijn voor het BK tijdens Jumping Mechelen omwille van te weinig deelnames.

 

Lukt het Yoren Maes om zijn leiderspositie te behouden? Benieuwd wat er nog allemaal zal veranderen in het klassement na onze volgende manches die tellen voor het Antarès criterium.

Inschrijven voor manche 7 tijdens Jumping Horseman bij Stal Mivaro nu vrijdagavond is nog steeds mogelijk! Maar ook daarna staan er nog enkele manches op de kalender van de Belgische studentenruiters.

Het verdere klassement:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Yoren Maes wint voor de 3de keer dit jaar manche van het Antarès criterium

Yoren Maes

Jaarlijks zijn de Belgische studentenruiters te gast bij Stal Hulsterlo voor een studentenproef. Deze keer streden een 20-tal deelnemers voor de overwinning.

Slechts 2 combinaties wisten foutloos te blijven over het volledige parcours. Uiteindelijk was het Yoren Maes die met Dolce Vita het goud binnenhaalde dankzij een super snelle foutloze 2de fase (28,68 sec.). Yoren Maes heeft momenteel maar liefst 3 overwinningen op zijn naam staan in het Antarès criterium. Charlotte van Ingelgem en Gytta van hof ter Naillen namen de zilveren medaille mee naar huis. Stefaan Van Hauwe mocht het podium vervolledigen met Ginger Vd Eikenbos.

Ook volgende deelnemers konden zich klasseren:

4. Noor Paridaans – Chablis BW
5. Miguel Caluwé – Valentina
6. Dorien Berkers – Argos van hof ter Naillen

Proficiat aan iedereen! Bedankt aan Stal Hulsterlo voor de mooie accommodatie. Volgende week kunnen jullie op de website ook de voorlopige tussenstand van het Antarès criterium vinden. Next up: showproef tijdens Jumping Horseman bij Stal Mivaro. Inschrijvingen lopen bijna af dus schrijf je nog snel in!

Aan alle leden, vergeet niet dat jullie aan minstens 3 manches moeten deelnemen om in aanmerking te komen voor het BK tijdens Jumping Mechelen. Dit staat duidelijk omschreven in ons reglement.

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Dorien Berkers, ex-voorzitter van de BVSR, toont hoe het moet en wint in het Meerdaalhof!

Dorien Berkers – Argos

Afgelopen weekend waren de studentenruiters welkom op het feest van Meerdaalhof. Er was heel wat te beleven op de VLP-club in Oud-Heverlee. Meerdaalhof heeft er zijn 50-jarig bestaan gevierd. Er stond dus heel wat op het programma en ook wij hebben daar een proef mogen organiseren.

In onze circusproef bleven slechts 3 combinaties foutloos in het basisparcours. De proef werd uiteindelijk gewonnen door ex-voorzitter Dorien Berkers. Met haar trouwe viervoeter Argos van Hof ter Naillen wist zij als enige een foutloze aparte barrage af te leggen in een tijd van 42.66 seconden. Het zilver was weggelegd voor Nina Wils. Zij en Milan van het Dennenhof eindigden hun barragerit sneller in 40.74 seconden maar onderweg viel er één balk uit de lepels. Belinda Van Laethem en Joliesse mochten het podium vervolledigen. Zij finishten de barrage met een totaal van 8 strafpunten.

 

 

Wij willen Meerdaalhof bedanken voor de mooie accommodatie. We willen hier ook van de gelegenheid gebruikmaken om al onze studenten heel veel succes te wensen tijdens de examenperiode. Er wachten mooie tijden, met onze volgende manche van het Antarès criterium in Stal Hulsterlo op 13/7. 26 juli zijn we voor het eerst welkom tijdens Jumping Horseman in Mivaro. Op 31/7 trekken we naar Beervelde waar we een mooie proef organiseren tijdens Flanders Horse Event en 02/8 heten wij al onze studenten welkom in Stal Rollebeek in Boechout! Al deze proeven zijn manches van het Antarès criterium. Je kan er als lid dus punten sprokkelen voor het BK tijdens Jumping Mechelen.

Vergeet ook niet dat wij op 3 augustus een BBQ organiseren in Zele speciaal om onze leden wat beter te leren kennen. Maar natuurlijk zijn ook niet-leden meer dan welkom!

Nina Wils – Milan
Belinda Van Laethem – Joliesse
/ by /   Laatste Nieuws / 0 comments

Team België ijzersterk tijdens SRNC Nederland

Van 18 tot 21 april waren de Belgische studentenruiters welkom in Nederland voor de eerste buitenlandse wedstrijd (SRNC) van 2019. België was sterk vertegenwoordigd met een twintigtal personen, waaronder 3 die streden voor de overwinning tijdens de competitie. Normaal gezien bestond team België ditmaal uit Celien Meert en newbies Ian Boons en Femke De Neef. Maar tijdens de 1ste avond heeft Ian zijn voet omgeslagen waardoor Nina Wils, die al aanwezig was op het evenement, Ian heeft vervangen. Én met succes!

Nina Wils

Nina Wils was de best presterende amazone uit het Belgische team. In showjumping haalde zij het tot de halve finale en eindigde zij uiteindelijk op een mooie 3de plaats. In dressuur mocht ze naar de 2de ronde en finishte Nina uiteindelijk op de 7de plaats. Deze 2 uitstekende resultaten samen brachten haar combined naar een zilveren medaille! Proficiat Nina!

Ook Celien Meert deed haar uiterste best. Zij stootte bij showjumping en dressuur door naar de 2de ronde. In ronde 2 van showjumping had zij de beste stijl van de 3 amazones op hetzelfde paard, maar jammer genoeg viel er 1 balk uit de lepels waardoor ze uiteindelijk tevreden moest zijn met een 7de plaats. In dressuur eindigde Celien op de 10de plaats. Dit resulteerde in een 6de plaats bij de combined ranking.

3de amazone uit team België was Femke De Neef. Ook zij streed voor de Belgische driekleur maar mocht jammer genoeg voor beide disciplines niet door naar de 2de ronde. Bij de discipline showjumping toonde zij haar rijkunsten door met een pony, die bij de 1ste ruiter was uitgesloten, het volledige parcours uit te rijden. Jammer genoeg vond de jury dat de laatste ruiter een iets betere stijl had en dus door mocht naar ronde 2. Uiteindelijk eindigde ze op de 17de plaats van de 32 deelnemers. Voor ons was zij alleszins de beste!

Team ranking

De resultaten van onze 3 amazones zorgden voor hele mooie eindresultaten als team. In de discipline dressuur finishten ze als 5de maar in showjumping mochten ze het goud mee naar huis meenemen. Combined resulteerde dit in een zilveren medaille! Het team werd bij dressuur gecoacht door de bekende Kirsten Prevot terwijl ze bij het springen konden rekenen op veel steun van Jolien Staes, Dorien Berkers en Dries Vercauteren.

Conclusie? Team België was een sterk team, zowel bij dressuur als springen. De eerste punten voor de Gold League tijdens de World Finals in december zijn binnen! Bovendien werd de prijs van survivors ook nog eens binnengehaald door België! Wat hadden we topamazones, topcoaches, topsupporters, topfeestbeesten,… Wij wensen Ian Boons een spoedig herstel toe, zodat hij op één van onze volgende SRNC’s er zeker terug staat en zijn kans kan wagen!

Nina Wils, Celien Meert & Femke De Neef wonnen samen showjumping
/ by /   Laatste Nieuws / 0 comments

Yoren Maes is de sterkste tijdens 4de manche Antarès criterium bij Ceulemans

Yoren Maes

Voor de 4de manche van het Antarès criterium waren de Belgische studentenruiters voor het eerst welkom tijdens de Groentenjumping van familie Ceulemans. Er werd gestreden over een hoogte van 1m10-1m15 tijdens een parcours 2 fasen special. De hoofdprijzen werden ditmaal geschonken door Cloots Ruitersport, waarvoor dank!

De snelste foutloze deelnemer was Yoren Maes. Yoren Maes en zijn Dolce Vita wisten als enige onder de 27 seconden te blijven. Een tijd van 26.53 seconden in de 2de fase zorgde ervoor dat hij de beker en het nieuwe hoofdstel mee naar huis mocht nemen. Op de tweede plaats vinden we maar liefst 2 deelnemers terug. Zowel Jeanne Leclercq (Championne De Hurtebise) als Jelle Caluwé (Inka van het Gestelhof) finishten foutloos in 27.13 seconden. Ian Boons en zijn trouwe viervoeter Espoir bleven opnieuw foutloos en eindigden ditmaal op een mooie 4de plaats (27.64 sec.). De vijfde en zesde plaats gingen respectievelijk naar nieuw lid Wout Vanhemel (Cara Z) en Bo Vanspringel (Norlando).

Wij zijn heel blij om opnieuw heel wat nieuwe leden te mogen verwelkomen! Proficiat aan de prijswinnaars en bedankt aan stal Ceulemans voor de mooie accommodatie!

Voor de springruiters en -amazones is het nu even wachten tot mei voor de volgende manche. Bekijk ondertussen zeker onze kalender zodat je de volgende wedstrijden al kunt vastleggen in jouw agenda! Voor de dressuurliefhebbers onder ons staan er komende maand(en) nog enkele leuke wedstrijden op het programma!

Jeanne Leclercq

1 2 3 4