/ by /   Uncategorized / 0 comments

Hanne Van Linden wint eerste manche Antarès criterium tijdens Flanders Horse Expo

Hanne Van Linden

Het seizoen van de Belgische studentenruiters is opnieuw gestart! Onze deelnemers probeerden in één van de hallen tijdens Flanders Horse Expo hun eerste punten voor het criterium te verzamelen. Een 30-tal combinaties streden voor de begeerde 1ste plaats.

Uiteindelijk was het amazone Hanne Van Linden die met Excellance de beste prestatie wist neer te zetten. Dit duo bleef foutloos in 33.31 seconden. Zij mocht een mooi deken in ontvangst nemen van sponsor Greenfield. Het zilver was weggelegd voor Jeanne Leclercq en Et Me Voici de Hubertise (foutloos in 34.93 sec.). Femke De Neef en Newstar d’Intro Z mochten het podium vervolledigen (35.29 seconden). Deze combinaties ontvingen een naturaprijs gesponsord door Ruitersport Kerckhaert.

Onze overige prijswinnaars:
4. Charlotte Van Ingelgem – Don’t Stop Z
5.Caro Brys – Cachou des Rosiers
6. Yoren Maes – O’Vive M
7.Caro Van Der Smissen – Idaho
8.Caro Van Der Smissen – Chardonnay

De prijs voor best verklede ging naar Lieselotte Mattheeuws en Nic Nac van ’t Schaaphof Z, amazone uit het leger.

Proficiat aan iedereen! Bedankt aan Flanders Horse Expo voor de accommodatie!
Next up? Studentendag Loenhout op zaterdag 14 maart. Inschrijven hiervoor is nog steeds mogelijk.

Jeanne Leclercq
Femke De Neef
/ by /   Uncategorized / 0 comments

BK Jumping Mechelen: Yoren Maes grijpt zege BK & is eindwinnaar van het criterium

In de paardensport is het elk jaar uitkijken naar de maand december. Tijdens de periode van 26 tot 30 december staat alles in het teken van Jumping Mechelen. En ook onze Belgische studentenruiters krijgen jaarlijks de kans om hier te schitteren en zich te bewijzen. Op 27 december kwamen een 35-tal studentenruiters aan de start in een 1m20-proef met aparte barrage. 9 deelnemers wisten de basisomloop foutloos af te werken. Daarvan wisten ook 4 combinaties in de barrageronde foutloos te blijven.

 

De overwinning was hier weggelegd voor Yoren Maes onder het motto ‘de laatste zullen de eerste zijn’. Met zijn trouwe viervoeter M’Orange M eindigde hij zijn barrage in 35.78 seconden, maar liefst 3 seconden sneller dan zijn opvolger. Op de tweede plaats vinden we een nieuw lid van de BVSR terug. Ephsieny van Roy en Foia finishten hun barragerit in 38.70 seconden. Margo Olbrecht mocht met Britney de top 3 vervolledigen (39.09 seconden).

Volgende deelnemers klasseerden zich ook en kregen een leuke naturaprijs:
4. Manon Dufromont – Dartagnan De L’Herse (foutloos in 45.17 sec)
5. Jeanne Leclercq – Championne De Hubertise (4 strafpunten – 34.81 sec)
6. Charlotte van Ingelgem – Gytta Van Hof Ter Naillen
7. Caro van der Smissen – Chardonnay Vd Brouwershoeve
8. Olaf van Beers – Etanette C
9. Heleen Bourdeaud’Hui – Finka Z

Wij willen ook onze trouwe sponsor Antarès bedanken! Dankzij Antarès mocht Yoren Maes ook als meest regelmatige ruiter van ons criterium een mooie prijs in ontvangst nemen. Proficiat!

Op naar 2020! Het bestuur van de BVSR is volop bezig met het uitwerken van de nationale kalender. Wordt vervolgd…

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Definitief overzicht geselecteerden BK na onze rechtstreekse selectieproef Azelhof

Hanne Van Linden

Zaterdag 16 november waren we opnieuw te gast bij het Azelhof voor onze rechtstreekse selectieproef voor Jumping Mechelen. Uiteindelijk werden er 8 combinaties toegevoegd aan de lijst van geselecteerden voor het BK.

De overwinning was ditmaal weggelegd voor Hanne Van Linden. Met haar paard Excellance was zij de enige die foutloos wist te blijven. Het zilver ging naar Heleen Bourdeau en Finka . Bo Vanspringel en Calanté van de Langvoort mochten het podium vervolledigen.

Ook volgende nieuw-leden wisten zich te selecteren:
4. Ephsieny Van Roy
5. Olaf Van Beers
6. Lennert Smets
7. Caro Brys
8. Merel Verstuyft

Foto’s staan online op onze Facebookpagina dus bekijk ze zeker eens en tag bekende gezichten 😉
Bedankt aan het Azelhof voor de mooie accommodatie!

Hieronder vind je nog eens een volledig overzicht met alle geselecteerden! Proficiat! Vergeet niet om jullie parkeervignet via Jumping Mechelen aan te vragen binnenkort…

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Geselecteerden voor het BK der Studentenruiters 2019 via het criterium

Net zoals elk jaar vindt de finale van het Antarès criterium plaats tijdens Jumping Mechelen. Deze keer strijden de Belgische Studentenruiters op vrijdag 27 december om de titel van Belgisch Kampioen der Studentenruiters 2019Leden konden zich hiervoor selecteren op basis van het Antarès criterium/de rechtstreekse selectieproef of een wild card die ze ontvingen doorheen het jaar.

Het BK wordt gezien als de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit betekent dat iedereen die geselecteerd is en wil deelnemen in Jumping Mechelen vóór 19/11/2019 zijn lidgeld voor 2020 (50 EUR, inclusief VLP-verzekering) gestort moet hebben op het rekeningnummer van de BVSRBE64 0013 0857 4052. Pas wanneer wij de betaling ontvangen hebben, is jouw inschrijving bevestigd!

Ben je geselecteerd via de rechtstreekse selectieproef in het Azelhof? Dan dien je dit de dag zelf te betalen. Dit lidgeld geeft recht op gratis deelname aan alle wedstrijden tot en met november 2020.

Tussen 5/12 en 13/12 is het mogelijk om jouw parkingvignet aan te vragen via de site van Jumping Mechelen. Vergeet dit zelf zeker niet te regelen!

Geselecteerden

Wie zijn nu de geselecteerden voor Jumping Mechelen via het Antarès criterium? Bekijk het hier! Ook de andere geselecteerden via het Azelhof vind je hier terug. Yoren Maes is de overduidelijke winnaar van ons criterium… Hij mag zich nog aan een mooie prijs verwachten tijdens Jumping Mechelen gesponsord door Antarès! Proficiat aan allen en tot in Mechelen!

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Laatste manche Sentower Park: Louise De Smedt en Lejaretta op nummer één!

Louise De Smedt

Op zaterdag 2 november waren we te gast in Sentower Park voor onze laatste manche van het criterium. In totaal vonden maar liefst 10 manches plaats voor de BVSR-leden. Om in schoonheid af te sluiten, werd er in Sentower Park een verkleedproef gereden rechtstreeks op tijd.

Deze proef was op het lijf geschreven van Louise De Smedt en haar Lejaretta van ’t Verahof. Zij kaapten de eerste plaats weg voor concurrent Yoren Maes. Hij behaalde de zilveren medaille met M’ Orane M. Caro van der Smissen mocht het podium vervolledigen en werd met Idaho 3de. Deze amazone wist nog flink wat punten te sprokkelen tijdens de laatste manches voor het BK… Morgane Arickx, opnieuw Yoren Maes en Ellen Vos ontvingen een volgprijs. Aangezien deze manche verkleed plaatsvond, gaven we ook een prijs weg voor de best verklede combinatie. Het was amazone Gitte Wuijts die hier met de gouden medaille aan de haal ging.

Hiermee is ons criterium spijtig genoeg afgerond! Wij verwerken zo snel mogelijk de resultaten en binnenkort maken wij de einduitslag van het criterium voor het BK bekend. Op 16 november vindt de rechtstreekse selectieproef voor het BK tijdens Jumping Mechelen plaats in het Azelhof. Wij kunnen momenteel nog niet met zekerheid zeggen hoeveel er via het criterium mogen starten in Mechelen. Nog niet 100% zeker van een selectie? Schrijf dan zeker in!

Voor afgelopen weekend willen wij graag Sentower Park bedanken om ons te ontvangen en ondersteunen. Net als op de andere locaties van het voorbije jaar hopen wij volgend jaar terug te mogen komen.

Wil je nog even te weten komen of je wel kans maakt op een ticket voor het BK? Lees dan zeker nog eens ons reglement

Yoren Maes
Caro Van Der Smissen
/ by /   Uncategorized / 0 comments

SRNC Ierland: België is de overduidelijke winnaar en trekt als leider naar de World Finals

Het voorbije weekend is een delegatie van onze studentenruiters afgezakt naar Ierland om deel te nemen aan de Student Riders Nations Cup. Deze delegatie bestond uit onze voorzitter Jolien Staes, vice-voorzitter Dries Vercauteren en Director of Parties Mario Caluwé. Femke De Neef nam de taak als teamchef op zich en deed deze uitstekend! Een team met torenhoge ambities dus om ons land te plaatsen voor de Gold League op de World Finals in Zwitserland, maar ook om vol voor de survivorscup te gaan.
Dat tweede doel is alvast niet gelukt aangezien de Zweden met veel overtuiging voor de sfeer heeft gezorgd. De selectie voor de Gold League is echter wel behaald dankzij sterke resultaten van het hele team.
Zo werd tijdens de eerste ronde (groepsdressuur) een mooie proef gereden waardoor het hele team zich plaatste voor de tweede ronde dressuur. In deze tweede ronde werden enkele favorieten voor de eindwinst geloot waardoor de moed hen al in de schoenen zakte. Met een gelukje haalde Mario toch nog de derde ronde! Tijdens deze halve finale heeft zijn lach hem niet kunnen helpen om de finale te bereiken. Hij strandde op de 6e plaats.
Zaterdag werkten alle landen de eerste ronde van het springen af. Dries en Jolien strandden tegen een respectievelijk sterk Nederland en Zweden. Mario overleefde en mocht door naar de tweede ronde. In deze tweede ronde behaalde hij 4 strafpunten waardoor de halve finale hem ontglipte.
Al deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat het team in zowel dressuur als de gecombineerde ranking de gouden medaille behaald heeft. Mario wist bovendien de individuele gecombineerde ranking te winnen.
Hierbij is alweer een geweldig AIEC weekend ten einde en kunnen we ons team en transport voor de World Finals in Zwitserland beginnen regelen. België vertrekt hier als leider naartoe! Bij deze dus een dikke merci aan alle ruiters en amazones die hun beste beentje voorgezet hebben!
Wil jij ook eens ervaren hoe een internationale wedstrijd te werk gaat? Aarzel dan niet om je op te geven als supporter voor de World Finals in Zwitserland. Als je dit alles eens wil meemaken als sporter, schrijf je je best in voor onze eigen SRNC tijdens het paasweekend in Leuven.
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Studentendag Zele: Margo Olbrecht wint opnieuw criteriumproef & Stef Robberecht wint wildcard voor Mechelen!

Voor de tweede en laatste studentendag trokken onze leden/niet-leden van de Belgische studentenruiters richting Zele. Regen hield verschillende ruiters en amazones niet tegen! Eerst en vooral dus dank je wel aan iedereen die de regen getrotseerd heeft! We organiseerden een dressuurproef en springproeven op verschillende hoogte.

70-80 cm

In de eerste springproef van de dag wist er slechts één iemand foutloos te blijven. Rani Willems en Kreta Van De Bosbeek reden een mooi foutloos parcours en haalden zo de gouden medaille mee naar huis!

90-100 cm

In deze reeks ging de overwinning naar Sofie Roels en Ukkie. Ze bleven foutloos en finishten als snelste duo. Het zilver ging naar Marijke Bax en Joberlinde van de Kapel & Mario Caluwé en Patje eindigden op een mooie 3de plaats.

Rani Willems – Winnares 70-80 cm
Sofie Roels – Winnares 90-100 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

115 cm manche criterium

In de voorlaatste manche van het Antarès criterium konden 9 kandidaten zich plaatsen voor de spannende barrage. Uiteindelijk bleven maar liefst 7 deelnemers foutloos in deze aparte 2de fase. Margo Olbrecht en haar trouwe Britney zijn in topconditie en dat bewezen ze nog maar eens opnieuw. Dit duo finishte foutloos na de snelste barragerit tussen het hele deelnemersveld. Caro Van Der Smissen en Idaho grepen net naast de winst maar mochten tevreden huiswaarts keren met de zilveren medaille. Morgane Arickx en Son Altesse Royal vervolledigden het podium en halen zo net zoals Caro belangrijke punten binnen voor het BK dat stilletjes aan dichtbij komt…

4de plaats: Mario Caluwé
5de plaats: Elien Raemdonck
6de plaats: Dorien Berkers
7de plaats: Stef Robberecht

 

Margo Olbrecht
Caro Van Der Smissen
Morgane Arickx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120 cm

In de hoogste en laatste springproef streden onze leden naar een wildcard voor het BK van de Belgische studentenruiters tijdens Jumping Mechelen. Slechts 2 combinaties hielden na hun parcours het hout in de lepels. Stef Robberecht en Lourdes kwamen bijna als laatste aan de start en wisten uiteindelijk het begeerde ticket voor Mechelen binnen te halen. Margo Olbrecht en Britney sprongen opnieuw een mooi foutloos rondje wat goed was voor een 2de plaats.

Dressuur

In dressuur mocht Marijke Bax de gouden medaille mee naar huis nemen.

Wij willen graag LRV Zele bedanken voor de accommodatie! Bij deze nodigen wij jullie ook graag uit voor de laatste manche van het Antarès criterium in Sentower Park.

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Margo Olbrecht en Britney winnen 2 keer in slechts één week

Margo Olbrecht

Vrijdag 2 augustus waren de Belgische studentenruiters voor de eerste keer welkom bij Stal Rollebeek tijdens Jumping Boechout. Een 20-tal combinaties kwamen aan de start waaronder ook winnares van woensdag 31 juli in Beervelde Margo Olbrecht.

En jawel… Margo Olbrecht en Britney deden het opnieuw! Ze wonnen verdiend de proef en halen zo op korte tijd heel wat belangrijke punten binnen voor het Antarès criterium. Ze bleven foutloos in een snelle tijd van 49,42 seconden. Yoren Maes, die eveneens in de prijzen viel in Beervelde, behaalde ditmaal met een foutloze omloop de 2de plaats met Dolce Vita (52,98 sec.). Het brons was weggelegd voor Paulien Mertens en Kampus van ’t Heike. Dit duo bleef foutloos en finishte in 60,24 seconden. Bo Vanspringel (Norlando) en Ian Boons (Espoir) reden eveneens een foutloos parcours en eindigden respectievelijk op de 4de en 5de plaats. De enige combinatie die in de buurt kwam van Margo’s tijd en zelfs sneller bleek te zijn was Noor Paridaans. In een tijd van 49,16 seconden hadden zij kunnen winnen maar spijtig genoeg viel er 1 balk uit de lepels. Best verklede combinatie was Jade Vanzieleghem met Mister Big Star.

Wij willen Stal Rollebeek bedanken voor de ondersteuning tijdens onze wedstrijd en de mooie accommodatie! Proficiat aan alle prijswinnaars!

Dit was de 3de wedstrijd in slechts één week tijd voor onze leden. Nu verdienen ze even wat rust en zien we iedereen graag terug op onze studentendag in Zele op zaterdag 28 september. Hier zullen ruiters en amazones zich kunnen inschrijven voor en dressuurproef en parcours over verschillende hoogtes. Schrijf deze datum alvast in je agenda maar meer info volgt snel!

Jade Vanzieleghem – Best verklede
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Opnieuw amazones boven met het goud voor Margo Olbrecht en Britney!

Margo Olbrecht

Om de maand juli op een leuke manier af te sluiten, waren de Belgische studentenruiters voor het eerst welkom op het Flanders Horse Event te Beervelde. Een mooie accommodatie, leuke sfeer, wat alcohol, lekker eten,… Wat moet een studentenruiter meer hebben?

Maar liefst 39 deelnemers kwamen uiteindelijk aan de start. In totaal bleven er 13 combinaties dubbel foutloos. Daarvan eindigden 3 amazones in de top 3 en slechts deze 3 konden onder de 28 seconden blijven. Amazone Margo Olbrecht wist met haar trouwe viervoeter Britney ditmaal het goud te behalen. In een tijd van 27,50 sec. ging ze razendsnel door de finish. Ellen Vos en Deauville waren maar 6 hondersten van een seconde trager en moesten met de zilveren medaille tevreden zijn. Brons was voor Noor Paridaans en Chablis. Zij finishten hun tweede fase in 27,99 seconden. Na een eerste plaats vorige week tijdens Jumping Horseman en een 3de plaats in Beervelde is dit duo duidelijk in goede vorm! Yoren Maes eindigde net naast het podium met Dolce Vita (29,57 sec.). Mario Caluwé finishte met Valentina op de 5de plaats. Louise Vande Moortel (Hermese Paris), Jade Vanzieleghem (Mister Big Star), Ellen Vos (Deauville), Tine Van Oost (Napoleon van Orti) en Charlotte Van Ingelghem (Don’t Stop Z) wisten zich ook nog te klasseren.

Best verklede combinatie was Jeanne Leclercq met Et Me Voici de Hubertise. Zij gaat naar huis met een lekkere fles jenever!

Proficiat aan alle deelnemers. Alle foto’s vinden jullie op Facebook terug. Hierbij willen we ook Flanders Horse Event bedanken voor de mooie accommodatie!

Voor de leden die graag nog wat punten sprokkelen voor het BK tijdens Jumping Mechelen. Er staan nog 2 manches op het programma: zaterdag 28 september tijdens onze studentendag in Zele en begin november in Sentower Park.

Ellen Vos
Noor Paridaans
Jeanne Leclercq
/ by /   Uncategorized / 0 comments

Amazone Noor Paridaans en ninja Frauke Vercalsteren winnen tijdens Jumping Horseman

Noor Paridaans

Vrijdag 26 juli waren de Belgische studentenruiters voor het eerst te gast bij Stal Mivaro. Hier organiseerde het Horseman-team hun jaarlijkse jumping. Een 15-tal duo’s namen deel en streden voor de gouden medaille. Elk team moest zich verkleden Ditmaal werd de studentenproef een speciale ride and runproef. Eerst vertrok de ruiter/amazone uit de startblokken voor een parcours rechtstreeks op tijd met optionele joker. Eens die de ninja een high five had gegeven na zijn parcours, mocht de ninja aan zijn persoonlijk parcours beginnen. Van onder-over-onder balken springen/kruipen en zakken lopen tot slalommen met krukken en het hoofd in water te onderdompelen om daarna een snoepje uit een kom vol bloem te halen. Beeldmateriaal aanwezig op Facebook!

Het vrouwelijk geslacht zorgde ditmaal voor de snelste rit. Noor Paridaans reed een snel parcours met Chablis en daarna wist ook Frauke Vercalsteren in hoge versnelling haar parcours te vervolledigen. Hierdoor won Noor Paridaans de hoofdprijs van Antarès. Proficiat! Femke De Neef (Newstar d’Intro Z) en ninja Joeri Delgouffe hebben samen de 2de snelste tijd neergezet en eindigden op een mooie 2de plaats. Jade Vanzieleghem (Mister Big Star) en ninja Greet mochten het podium vervolledigen. Bo Vanspringel en Frederik De Wachter finishten net naast het podium en moesten tevreden zijn met een 4de plaats. De prijs voor best-verklede ging naar Jade Vanzieleghem en Greet!

De sfeer tijdens deze studentenproef was optimaal! Alle foto’s van deze proef vind je terug in een album op Facebook. Taggen maar! Wij willen de organisatie van Jumping Horseman bedanken voor de mooie accommodatie en leuke eerste samenwerking. Wij kijken nu volop uit naar onze 2 volgende manches in Beervelde woensdag en Rollebeek vrijdag. Inschrijven voor de studentenproef in Rollebeek is nog mogelijk t.e.m. woensdag 31 juli!

Femke De Neef
Jade Vanzieleghem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bo Vanspringel
Jumping Horseman
1 2 3 4