/ by /   Uncategorized / 0 comments

Dorien Berkers, ex-voorzitter van de BVSR, toont hoe het moet en wint in het Meerdaalhof!

Dorien Berkers – Argos

Afgelopen weekend waren de studentenruiters welkom op het feest van Meerdaalhof. Er was heel wat te beleven op de VLP-club in Oud-Heverlee. Meerdaalhof heeft er zijn 50-jarig bestaan gevierd. Er stond dus heel wat op het programma en ook wij hebben daar een proef mogen organiseren.

In onze circusproef bleven slechts 3 combinaties foutloos in het basisparcours. De proef werd uiteindelijk gewonnen door ex-voorzitter Dorien Berkers. Met haar trouwe viervoeter Argos van Hof ter Naillen wist zij als enige een foutloze aparte barrage af te leggen in een tijd van 42.66 seconden. Het zilver was weggelegd voor Nina Wils. Zij en Milan van het Dennenhof eindigden hun barragerit sneller in 40.74 seconden maar onderweg viel er één balk uit de lepels. Belinda Van Laethem en Joliesse mochten het podium vervolledigen. Zij finishten de barrage met een totaal van 8 strafpunten.

 

 

Wij willen Meerdaalhof bedanken voor de mooie accommodatie. We willen hier ook van de gelegenheid gebruikmaken om al onze studenten heel veel succes te wensen tijdens de examenperiode. Er wachten mooie tijden, met onze volgende manche van het Antarès criterium in Stal Hulsterlo op 13/7. 26 juli zijn we voor het eerst welkom tijdens Jumping Horseman in Mivaro. Op 31/7 trekken we naar Beervelde waar we een mooie proef organiseren tijdens Flanders Horse Event en 02/8 heten wij al onze studenten welkom in Stal Rollebeek in Boechout! Al deze proeven zijn manches van het Antarès criterium. Je kan er als lid dus punten sprokkelen voor het BK tijdens Jumping Mechelen.

Vergeet ook niet dat wij op 3 augustus een BBQ organiseren in Zele speciaal om onze leden wat beter te leren kennen. Maar natuurlijk zijn ook niet-leden meer dan welkom!

Nina Wils – Milan
Belinda Van Laethem – Joliesse
/ by /   Laatste Nieuws / 0 comments

Team België ijzersterk tijdens SRNC Nederland

Van 18 tot 21 april waren de Belgische studentenruiters welkom in Nederland voor de eerste buitenlandse wedstrijd (SRNC) van 2019. België was sterk vertegenwoordigd met een twintigtal personen, waaronder 3 die streden voor de overwinning tijdens de competitie. Normaal gezien bestond team België ditmaal uit Celien Meert en newbies Ian Boons en Femke De Neef. Maar tijdens de 1ste avond heeft Ian zijn voet omgeslagen waardoor Nina Wils, die al aanwezig was op het evenement, Ian heeft vervangen. Én met succes!

Nina Wils

Nina Wils was de best presterende amazone uit het Belgische team. In showjumping haalde zij het tot de halve finale en eindigde zij uiteindelijk op een mooie 3de plaats. In dressuur mocht ze naar de 2de ronde en finishte Nina uiteindelijk op de 7de plaats. Deze 2 uitstekende resultaten samen brachten haar combined naar een zilveren medaille! Proficiat Nina!

Ook Celien Meert deed haar uiterste best. Zij stootte bij showjumping en dressuur door naar de 2de ronde. In ronde 2 van showjumping had zij de beste stijl van de 3 amazones op hetzelfde paard, maar jammer genoeg viel er 1 balk uit de lepels waardoor ze uiteindelijk tevreden moest zijn met een 7de plaats. In dressuur eindigde Celien op de 10de plaats. Dit resulteerde in een 6de plaats bij de combined ranking.

3de amazone uit team België was Femke De Neef. Ook zij streed voor de Belgische driekleur maar mocht jammer genoeg voor beide disciplines niet door naar de 2de ronde. Bij de discipline showjumping toonde zij haar rijkunsten door met een pony, die bij de 1ste ruiter was uitgesloten, het volledige parcours uit te rijden. Jammer genoeg vond de jury dat de laatste ruiter een iets betere stijl had en dus door mocht naar ronde 2. Uiteindelijk eindigde ze op de 17de plaats van de 32 deelnemers. Voor ons was zij alleszins de beste!

Team ranking

De resultaten van onze 3 amazones zorgden voor hele mooie eindresultaten als team. In de discipline dressuur finishten ze als 5de maar in showjumping mochten ze het goud mee naar huis meenemen. Combined resulteerde dit in een zilveren medaille! Het team werd bij dressuur gecoacht door de bekende Kirsten Prevot terwijl ze bij het springen konden rekenen op veel steun van Jolien Staes, Dorien Berkers en Dries Vercauteren.

Conclusie? Team België was een sterk team, zowel bij dressuur als springen. De eerste punten voor de Gold League tijdens de World Finals in december zijn binnen! Bovendien werd de prijs van survivors ook nog eens binnengehaald door België! Wat hadden we topamazones, topcoaches, topsupporters, topfeestbeesten,… Wij wensen Ian Boons een spoedig herstel toe, zodat hij op één van onze volgende SRNC’s er zeker terug staat en zijn kans kan wagen!

Nina Wils, Celien Meert & Femke De Neef wonnen samen showjumping
/ by /   Laatste Nieuws / 0 comments

Yoren Maes is de sterkste tijdens 4de manche Antarès criterium bij Ceulemans

Yoren Maes

Voor de 4de manche van het Antarès criterium waren de Belgische studentenruiters voor het eerst welkom tijdens de Groentenjumping van familie Ceulemans. Er werd gestreden over een hoogte van 1m10-1m15 tijdens een parcours 2 fasen special. De hoofdprijzen werden ditmaal geschonken door Cloots Ruitersport, waarvoor dank!

De snelste foutloze deelnemer was Yoren Maes. Yoren Maes en zijn Dolce Vita wisten als enige onder de 27 seconden te blijven. Een tijd van 26.53 seconden in de 2de fase zorgde ervoor dat hij de beker en het nieuwe hoofdstel mee naar huis mocht nemen. Op de tweede plaats vinden we maar liefst 2 deelnemers terug. Zowel Jeanne Leclercq (Championne De Hurtebise) als Jelle Caluwé (Inka van het Gestelhof) finishten foutloos in 27.13 seconden. Ian Boons en zijn trouwe viervoeter Espoir bleven opnieuw foutloos en eindigden ditmaal op een mooie 4de plaats (27.64 sec.). De vijfde en zesde plaats gingen respectievelijk naar nieuw lid Wout Vanhemel (Cara Z) en Bo Vanspringel (Norlando).

Wij zijn heel blij om opnieuw heel wat nieuwe leden te mogen verwelkomen! Proficiat aan de prijswinnaars en bedankt aan stal Ceulemans voor de mooie accommodatie!

Voor de springruiters en -amazones is het nu even wachten tot mei voor de volgende manche. Bekijk ondertussen zeker onze kalender zodat je de volgende wedstrijden al kunt vastleggen in jouw agenda! Voor de dressuurliefhebbers onder ons staan er komende maand(en) nog enkele leuke wedstrijden op het programma!

Jeanne Leclercq

/ by /   Laatste Nieuws / 0 comments

Succesvolle zonnige studentendag in Loenhout

Zaterdag 30 maart waren de studentenruiters te gast bij De Katershoeve in Loenhout voor onze studentendag. Zowel leden als niet-leden konden deelnemen aan verschillende proeven. We gingen zowel in de discipline dressuur als jumping (3 hoogtes) op zoek naar de beste combinatie.

 

Manche Antarès criterium 1m10-1m15

Nick Van Hoydonck

Het goud tijdens de 3de manche van het Antarès criterium was ditmaal weggelegd voor organisator Nick Van Hoydonk zelf. Met Donder reed hij naar de overwinning dankzij een snelle barragerit van 34,85 seconden. Yoren Maes mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Met Dolce Vita, waarmee hij vorig jaar nog de voorlaatste manche won, eindigde hij zijn barrage in 37,38 sec. Ian Boons mocht met Espoir, na zijn 4de plaats in Gent, deze keer het podium vervolledigen (37,52 sec.) en mocht bovendien de prijs van Antarès in ontvangst nemen. Volgende combinaties reden zich ook nog in de kijker:

4. Joke Horemans – Ines van de Donkhoeve
5. Ellen Vos – Migali
6. Nick Van Hoydonck – Sibel
7. Véronique Vanhees – Gloria Emelwerth
8. Thian Van Hoydonck – Bluebery

 

Masters

11 combinaties streden in de Masters voor de overwinning. Slechts 2 combinaties haalden de vijfde en laatste barrageronde. Beide deelnemers wisten foutloos te blijven. De snelste was Ellen Vos. Zij en Deauville finishten supersnel in 43,92 seconden. Het zilver ging hier naar Jelle Caluwé en Inka (47,23 sec.). Zowel Thian Van Hoydonck (Bluebery) als Bregje Martens (Indiana Jones) kregen 4 strafpunten in de voorlaatste ronde en eindigden op een gedeelde 3de plaats.

Top 3 70-80 cm

70-80 cm

In de 70-80 cm ging de overwinning opnieuw naar een ‘Van Hoydonck’. Ditmaal was het Thian Van Hoydonck die de proef pakte met Kassandra van de Katershoeve in een snelle 2de fase. Wannes Dillen en Oviena grepen net naast de overwinning en moesten tevreden zijn met de 2de plaats. Het brons was weggelegd voor ponyruiter Indy De Coster met de dappere Robbedoes.

 

90-100 cm

Jill Berghman

Over een hoogte van 90-100 cm behaalde bestuurslid Jill Berghman met haar paard Elanville van de Smishoeve de 1ste plaats. Het zilver ging naar Nienke Hofkens en Just a moment of Joy. Gitte Wuijts (Palera) eindigden op een mooie 3de plaats en Frauke De Wolf (Quickstar) en Wannes Dillen (Oviena) vervolledigden de top vijf.

 

Dressuur niveau 1.3

In de discipline dressuur was Lynn Raes de sterkste deelneemster met Rohan. Ook Elena Verschaeren en Corinto reden een mooie proef en eindigden nipt op de 2de plaats.

 

 

 

Bedankt aan De Katershoeve voor de mooie locatie! Proficiat aan al onze deelnemers en bedankt voor de leuke sfeer! Benieuwd naar onze volgende wedstrijden? Bekijk dan zeker eens de kalender en schrijf de data zeker in je agenda! Next up? Onze studentenproef tijdens de Groentenjumping!

 

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Lotte Beyens wint studentenproef Flanders Horse Expo in Gent!

Lotte Beyens

Voor onze 2de manche van het Antarès criterium, trokken de studentenruiters afgelopen weekend richting Gent. Daar vond de bekende concours/beurs Flanders Horse Expo plaats! 26 deelnemers, leden en niet-leden van de BVSR, streden voor de hoofdprijs van Antarès.

Dankzij Lotte Beyens was het opnieuw een amazone die voor de overwinning zorgde! Lotte Beyens wist foutloos te blijven in haar basisparcours en bovendien een snelle barragerit neer te zetten met haar Blue Lagoon in 29,81 seconden. Stef Robberecht finishte nipt op de 2de plaats met Duro van Hof ter Naillen (30,3 sec.). Louise Van De Moortel mocht het podium vervolledigen met SDV Hermese Paris. Dit duo eindigden hun barrage in 31,02 seconden. Lauren Jaubin werd best-verklede deelnemer!

De top 8 wist foutloos te blijven in hun barrage:

4. Ian Boons – Espoir
5. Tibo Steeno – Karodieni van de Brouwershoeve
6. Femke De Neef – New Star d’Intro Z
7. Bo Vanspringel – Calanté vd Langvoort
8. Charlotte Van Ingelgem – Don’t Stop Z

Proficiat aan alle deelnemers en bedankt aan Flanders Horse Expo en aan de sponsors Antarès, Ruitersport Watté, bakkerij Paul Jaubin en VLP voor de mooie prijzen! Kunnen jullie al niet wachten tot de volgende studentenproef? Hier vind je de voorlopige kalender van de BVSR terug! Schrijf deze data dus zeker en vast in je agenda.

Tot snel!

Stef Robberecht
Louise Van De Moortel

 

/ by /   Laatste Nieuws / 0 comments

Het Antarès criterium 2019 ging van start met een knaller van formaat tijdens de Equi Masters

Gitte Wuijts verkleed als Harry Potter

Het nieuwe seizoen van de studentenruiters is afgelopen weekend van start gegaan! Vrijdagavond waren we voor het eerst te gast op de terreinen van de bekende concours Equi Masters in Massenhoven. De studentenproef was meteen ook de eerste manche van ons Antarès criterium. Over een hoogte van 1m10 streden verschillende deelnemers voor de overwinning in een proef rechtstreeks op tijd.

Het zag er lang naar uit dat Ellen Vos en Deauville met het goud aan de haal gingen maar op het einde van de proef wist Gitte Wuijts de tijd van Ellen Vos en Deauville (54,11 sec.) met meer dan 3 seconden te verbeteren. Gitte Wuijts, verkleed als Harry Potter, kon bij deze overwinning rekenen op Palara des Fontaines. De top 3 werd vervolledigd met Noor Paridaans en Chablis BW. Zij finishten hun parcours in een tijd van 54,12 seconden. Mario Caluwé (Valentina) en Joke Horemans (Inez van de Donkhoeve) eindigden respectievelijk op de 4de en 5de plaats.

Wij willen graag de organisatie van Equi Masters bedanken! Nu is het uitkijken naar aanstaande vrijdag in Flanders Horse Expo (Gent), onze volgende manche van het Antarès criterium

 

/ by /   Uncategorized / 0 comments

België schittert op eigen World Finals en eindigt op het podium dankzij knappe resultaten van Kirsten Prevot, Nina Wils & Dorien Berkers

Van 28 december 2018 tot en met 1 januari 2019 zakten studentenruiters uit verschillende landen af naar Leuven. Tijdens deze periode vonden in de Ruiterschool de World Finals plaats, georganiseerd door het team van België! De Belgische studentenruiters presteerden afgelopen jaar zo sterk dat zij tijdens de World Finals mochten deelnemen aan de Gold League. Onder leiding van teamchef Femke D’Hoore werd België vertegenwoordigd door amazones Kirsten Prevot, Nina Wils en Dorien Berkers. Zo hoopten we zowel in de discipline dressuur als springen op sterke resultaten.

Individuele resultaten

Nina Wils presteerde in beide disciplines sterk. In dressuur eindigde zij op een mooie 4de plaats en in het springen finishte ze als 5de. Deze 2 resultaten bezorgde haar een 3de plaats in totaal. Kirsten Prevot wist de finale van dressuur te halen en mocht hier dan nog eens de gouden medaille in ontvangst nemen. Dorien Berkers eindigde bij het springen op de 9de plaats en in dressuur moest zij tevreden zijn met de 10de plaats.

Teamresultaten

Dankzij de sterke prestaties van alle amazones, behaalden zij bovendien als team ook nog verschillende prijzen. In het springen finishten ze net naast het podium op de 4de plaats maar in de discipline dressuur waren ze de beste en eindigden ze als 1ste. Samen resulteerde dit dan in een mooie 3de plaats. Proficiat team België!

Daarnaast willen we ook iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan dit unieke evenement!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Ellen Vos wint BK Mechelen en is meest regelmatige ruiter Antarès criterium!

In de paardensport is het elk jaar uitkijken naar de maand december. Tijdens de periode van 26 tot 30 december staat alles in het teken van Jumping Mechelen. En ook onze Belgische studentenruiters krijgen jaarlijks de kans om hier te schitteren en zich te bewijzen. Op 27 december kwamen een 35-tal studentenruiters aan de start in een 1m20-proef met aparte barrage. Slechts 6 deelnemers wisten de basisomloop foutloos af te werken. Daarvan wisten ook 4 combinaties in de barrageronde foutloos te blijven.

De overwinning was hier weggelegd voor Ellen Vos. Met haar trouwe viervoeter Deauville eindigde ze haar barrage in 38.80 seconden. Op de tweede plaats vinden we de voorzitter van de BVSR terug. Jolien Staes en Benetton De La Pomme finishten hun barragerit in 50.53 seconden. Ian Boons mocht met Espoir de top 3 vervolledigen (41.50 seconden).

Volgende deelnemers klasseerden zich ook en kregen een leuke naturaprijs:
4. Morgane Arickx – Son Altesse Royal (44.62 sec)
5. Noor Paridaans – Chablis BW (8 strafpunten – 38.72 sec)
6. Lauren Jaubin – Angel Z

Wij willen ook onze trouwe sponsor Antarès bedanken! Dankzij Antarès mocht Ellen Vos als meest regelmatige ruiter van ons criterium een mooie prijs in ontvangst nemen. Proficiat!

Jolien Staes
Ian Boons
Morgane Arickx

 

 

 

 

 

 

 

Noor Paridaans
Lauren Jaubin

 

/ by /   Uncategorized / 0 comments

BVSR zoekt… sponsors voor 2019!

2019 staat voor de deur! Het bestuur van de BVSR is dus volop bezig met het opstellen van een nieuwe ruime kalender speciaal voor zijn leden. Om al onze wedstrijden democratisch te houden, en om ze te kunnen voorzien van leuke prijzen, zoeken wij partners om mee te nemen. U bepaalt hoe u met ons mee wilt gaan, en waar u gezien of gehoord wilt worden. Wij stellen voor u ons uitgebreid netwerk ter beschikking, van locaties, studenten her en der, ook online of via sociale media. Wordt gezien! Want wij willen dat ook, waar we ook gaan…

Als nationale sponsor staat u in voor de nationale wedstrijden. En ook volgend jaar staan er reeds wat mooie ‘eye-catchers’ op het programma. De nationale wedstrijden worden traditioneel verreden over een hoogte van 1m10-1m20. Het spreekt voor zich dat verschillende formules in aanmerking komen voor nationaal sponsorschap.

Wij bieden verschillende op maat gemaakte sponsorpakketten:

  • Diamond (vanaf €1500)
  • Gold (vanaf €500)
  • Silver (vanaf €200)
  • Bronze (vanaf €100)
  • Sympathisanten (vanaf €50)

In ruil kunt u genieten van offline en/of online reclame voor uw zaak! Al deze bovenstaande sponsorpakketten zijn een illustratie van onze mogelijkheden. Om u maximale vrijheid te geven, bepaalt u wat u wenst, waar en wanneer en zelfs hoe u in beeld wilt komen! Ook over de prijs kan steeds onderhandeld worden, wij accepteren ook natura in return! Heel graag zelfs… Ook dat kan een manier zijn om u weer in beeld te brengen.

Wilt u ons graag steunen? Of denkt u aan iemand bij het lezen van dit bericht? Aarzel dan zeker niet en contacteer ons via mail (nationaal@studentriders.be) of Facebook! Indien gewenst, bezorgen wij u een sponsorbrochure waarin onze sponsorpaketten uitgebreid worden uitgelegd.

Hopend op mooie nieuwe samenwerkingen. Alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

/ by /   Uncategorized / 0 comments

Véronique Vanhees wint rechtstreekse selectieproef in het Azelhof voor BK in Mechelen!

Zaterdag 24 november streden onze studentenruiters in het Azelhof in Lier voor een wildcard om te mogen deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap der Studentenruiters tijdens Jumping Mechelen. De eerste 8 geklasseerde leden (indien nog niet geselecteerd via het criterium) ontvingen een wildcard voor het BK. De proef was een jachtparcours rechtstreeks op tijd. Bij het nemen van een balk, werd aan de tijd 4 seconden toegevoegd.

De overwinning ging hier naar amazone Véronique Vanhees. Met Gloria Emelwerth reed zij een snelle foutloze rit in 56,57 seconden. 9 honderste van een seconde later kruisten Larissa Carnoy en Diezara de finish. Het podium werd vervolledigd met Morgane Dierendonck. Zij en Laencer II vd Viking eindigden hun parcours foutloos in 59.85 seconden. Ian Boons en Espoir finishten als snelsten maar onderweg vielen er 2 balken uit de lepels waardoor hij tevreden moest zijn met de 4de plaats. Ian mocht wel de prijs van ‘Best verklede deelnemer’ ontvangen.

 

De verdere top 8:
5. Ulriche Jochems – C’est Elle Z
6. Lauren Jaubin – Angel Z
7. Bo Vanspringel – Calanté vd Langvoort
8. Heleen Bourdeaud’hui – Finka

Bo Vanspringel selecteerde zich al via het criterium dus schoof 1 wildcard verder naar de volgende geklasseerde. Nette Clerckx eindigde op de 9de plaats maar ook zij is reeds geselecteerd voor het BK. Zo mocht Morgane Arickx (Son Altesse Royal) de laatste wildcard voor Mechelen in ontvangst nemen.

Foto’s van de studentenproef vinden jullie terug op onze Facebookpagina. Proficiat aan iedereen en tot in Mechelen! Wij willen ook nog de organisatie van het Azelhof bedanken voor de mooie accommodatie en het vlotte verloop van de wedstrijd!

 

 

 

 

 

 

1 2 3